Sunday, August 7, 2011

6 7 Ramadhan : diary dua hari


selamat malam bloggers !

oke malam nih saffa nak bercerita tentang kedatangan dia ke Kelantan
betul..
dia datang jumpa saffa kat Kelantan !

sonok tak terkira lah !

so planning punya planning dia datang jugak
tapi seminggu lambat dari tarikh yang sepatutnya lah !

a lot of sweet tweet memory yang kami dah create !
what can i said
he is so unpredictable person !

==========

kedatangan dia sedikit sebanyak buat saffa tertawa
pengubat hati saffa yang sedey dengan kematian bibin
menangis ayor mata darah pun
bibin kan dah tak da
ada hikmah untuk setiap perkara yang terjadi

==========

tapi tak sangka lak harinih 7 Ramadhan, saffa menangis lagi dalam kelas
berat betul dugaan saffa untuk Ramadhan kali nih

berendam ayor mata saja

tapi tak pela ~~

kejadian berlaku mungkin sebab saffa dah tak tertahan lagik bila selalu sangat diperlakukan sebegitu
and secara rasional-nya, siapa pun akan rasa benda yang sama

saffa cuma terlajak kata
tak da niat nak tunjuk ke-tidak repect-an kat mana pihak

kalau saffa yang salah
bulan Ramadhan nih, bulan baik
saffa minta maaf dari hati yang ikhlas

siapa-lah saffa kalau nak dibandingkan dengan beliau

hanya kerna sepatah kata
tersasul keluar sebab hati saya yang memendam rasa
atas sebaris ayat beliau yang buat diri saya menangis tiap kali terkenang-kan
dan ketawa-ketawa mereka yang memang tak menghargai pengorbanan saya sebagai teman sepejuangan
saya terima dengan hati yang terbuka
walaupun pahit untuk diterima

Ya Allah berkatilah setiap ilmu yang beliau berikan
ampunkan-lah kekhilafan ku ~~

==========

adat belajar
adat hidup

bukan senang jadi diriku
mereka yang tidak berada ditempat aku

hanya mampu berkata-kata
menambah perisa untuk setiap hidangan yang tersedia

tapi tak pe ~~
bak kata opah " hidup ini macam roda "
aku bukan mengharapkan balasan bagi setiap apa yang berlaku
tapi cukuplah sekadar kita sama-sama mengambil pengajaran

aku jugak bukanlah insan yang sempurna
tak holy
tak layak judge orang lain

senyum tak perlu kata apa-apa
kadang-kadang airmata yang jadi pengubat hati yang memendam rasa
sebab saya adalah wanita yang lemah

oke cukup tazkirah Ramadhan

notes : sorry lah kalau entry kali nih saffa meraban segala.. saffa jadi macam nih sebab terasa hati sangat gamaknya ^^,

TerimaKasih SuDi BacA

4 comments:

Muhd Fadil said...

wah.. cinta hati datang kelate. wiwittt

the choco_lady said...

hahahaha !!
kami pegi jlan2 ke Ganu kiter... ^^,

the choco_lady said...

hahahaha !!
kami pegi jlan2 ke Ganu kiter... ^^,

Anonymous said...

banyakan bersabar..
sy thu awk seorang wnita yg sngat tabah..
wish u all the best..
smoga awk sntiasa brada dlm rahmat dan hidayahnya..