Tuesday, May 3, 2011

kelantan di mata saffa.

well, saffa belajar kat kolej di kelantan darul naim.
sengaja meng"highlight"kan kelantan tersebut.

well, nak share cikit..
apa yang ada di kelantan.

bila awal-awal bulan..
hujung-hujung minggu..
place yang paling best nak lepas stress kat BOWLING PERDANA lah.


nape saffa cakap macamnih?
ok korang penah main bowling dengan harga RM5.00 2game x?
well, trust me. you can get it here.
kadang-kadang bowling sini buat promosi.
main 2game dapat 1game percuma.
so, 1game cuma RM6 termasuk kasut.
memang puas main lah.
sampai bengkak ibu jari.

nak pegi bowling perdana ni, cuma amik masa 10minit jalan kaki dari rumah saffa.
so, tak heran la kan.. kenapa saffa selalu spend masa kat sini kan?

another place..
KBMALL...
mall ni boleh dikatakan mall paling besar kelantan..
FOS, PDI, 1st lady..
all here lah..!


only takes about 20minit by walk from my house.
tak jauh lah.
tambah-tambah jalan nak ke kbmall nih redup.
penuh pokok.
for couple? the best weekend lah.
berjalan, bercinta then date kat kbmall.


dalam kbmall nih, kat basement ada thai feast.
tak tau thai feast tu apa?
ok, kat sini lah korang boleh dapat baju-baju yang lawa-lawa, lagi murah-murah yang datang direct terus dari siam.
kelantan kan dekat dengan siam.
don't forget that.


tesco..!
kalau nak beli barang basah, boleh la datang sini..
kat sini ada Big Apple.
kalau datang sini dengan bf....
plz plz plz plz....
jangan lah berpegangan tangan..
makan duduk sebelah-sebelah pun jangan naaa.....
if not Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) angkut korang naik truck..!
amaran nih..!


RANTAU PANJANG.

actually, barang-barang kat sini dikatakan oleh orang luar sangat-sangat murah.
tapi bagi student macam kami..
jangan mudah tertipu..!
tak semuanya murah..
ada lagi tempat yang murah yek...
but this is the best place to shop lah..
bg boys, jom beli jersi ori tapi siam mari.
chantek and murah !

PASAR SITI KHADIJAH (PSK)

pendapat saffa?
photoshoot kat sini memang best !
sila bawa nikon DSLR anda jika anda datang kesini.

pasar basah yang best.
murah and pagi-pagi boleh la beli ikan kat sini.
murah !
sotong besau pada lutut, udang besau piring.
semua adalah !

see.. cantik kan?

ground floor kat PSK nih adalah pasar basah.

1nd floor adalah tempat makan and tempat korang nak beli keropok kering ke, serunding ke, budu ke..
semua murah..!

2nd floor lak, korang boleh beli kain pasang kat sini..
kena pandai tawar menawar yek..
jangan mudah tertipu..

see udang dia.. nih kat 1st floor yek..

PANTAI CAHAYA BULAN (PCB).

cantik x?

bagi saffa yang love sea.
PCB adalah tempat wajib bagi saffa bila saffa stress out.
jagung bakar, air kelapa, satar, colek buah..
nyumm!

PCB..
laut sini pelik.
ombak yang menghempas pantai tuh bukan bersifat lurus.
tapi senget.
so, kedalaman air laut tuh lebih daripada pantai biasa.
tambahan lak, laut ni adalah laut lepas.
bukan macam di bahagian barat yang lautnya terlindung oleh Indonesia.
jadi, angin disini lebih seronok dan lautnya sangat-sangat bergelora.
tak percaya?
datang lah sendiri.
cuma 45min daripada rumah saffa by car or moto lah..


ops..!! terlupa lak..
kat PCB, korang tak boleh mandi..
sebab ombak dia sangat-sangat-sangat kuat..!

ni baru sedikit yek..
nnt saffa sambung lagi...
abah nak guna laptop kot..
dah lama nih saffa pinjam laptop abah nih..
nite all..!

TerimaKasih SuDi BacA

2 comments:

cik bAtu said...

wahhhh...saffa org mane ? jrag non-klantan puji klantan...heee...terharuuu...i'm klantanese ^^

cik.saffa.here.with.love. said...

from selama perak with love...
hehehehehe~~