Friday, September 9, 2011

cik Saffa nak guna cordless phone lepas nih boleh?

assalamualaikum bloggers !

wah ! cik saffa kembali menaip di blog-nya yang comel !
tengok title?
sengal kan? tau apa itu cordless phone?
ha rupa cordless phone macam nih haaaa....


nak tau kenapa?
sebab kerajaan nak amik cukai topup...

siyes menyampah !
cik saffa rasa, better kerajaan amik cukai telefon daripada cukai topup..

sebab topup nih keperluan maaaa~~~
sumer orang nak topup..

cuba kira...
kalau kerajaan amik cukai topup sebanyak 6%

RM5 = RM5.30
RM10 = RM10.60
RM30 = RM31.80
RM50 = RM53
RM100 = RM106

wahhhh~~~
rugi o0o0o0o..

FYI, kebanyakan kedai dah start collect cukai topup nih padahal kerajaan kata cukai topup nih akan start pada 15/09/2011

berangin jugak la cik saffa kat sini..
memandai jek taukeh kedai tuh...

bikin wa hangin jek........ !!

jaga kaw taukeh kedai..
nanti wa berlakon jadi pak polisi, wa nak tibai lu org abis-abisan bagi sapa-sapa yang naikkan cukai before tarikh yg kerajaan letak tuh..

lepas nih cik saffa takmo topup RM30...
nak topup sebulan RM5 jek...
tak payah msg, col..

it's time to use FB sebaik yang mungkin !

jangan lepas nih nak main FB pun kasi cukai jugak laaa

kerajaan banyak abiskan duit kat mana ha?
asal banyak sgt cukai skrg?
ada sapa-sapa mau tolong jawab soalan cik saffa x?

TerimaKasih SuDi BacA

2 comments:

ecadwinkyasha said...

tau tau tau..nak beli gelang harga....*teet*.hehehe

sangat2x tak best kan :(

the choco_lady said...

mcm nak gi jumpa PM jek... tapi sy nih tak pndai nak berkata-kta...