Monday, July 11, 2011

mereka junior yang bajet hot and cool gitu ^_^



assalamualaikum bloggers (!)

oke tengah hari nih, saffa nak share HOT POST (!)

oke? diulangi...

HOT POST (!)
_____

ini perangai junior-junior saffa yang pada dasarnya mereka adalah junior tapi umur dah layak kawin..

mereka tersangat-sangat la KURANG AJA (!)

geram nyer hati ini hanya Allah yang tahu...

ini bukan kali pertama saffa and classmate kena..
siyes tak puas hati (!)
_____

oke story telling begin..~~

kelas fizik part 5 cuma ada 7 orang jek..
so, kami nih tersangat la otai..
datang kelas lambat..

tapi kuar "lambat"..
so, kemana pun just 7 orang nih je la..

korang tuh... ??

hanya Allah yang tahu..
betapa ramainya...
_____

situasi 1

kelas dah abis..
baru jek abis..
puak junior nih tunggu kat luar pintu macam anak kambing nak masok kandang...
elok jek lecturer kami kuar..
diorang masok kelas kami, siap langgar-langgar bahu siot...
dah tuh tak reti nak minta maaf..
kami lak yang kena minta maaf..

(aku nih dah la kecik.. nak dibandingkan dengan diorang yang besau2 tuh... memang aku hilang dalam arus kambing laa.. sampai aku nak melangkah selangkah pun tak boleh... bapak terasa terhina, sedey weyh...)

apa salahnya kalau bagi kami 7 orang nih kuar dulu dari kelas tuh..
7 tujuh orang nak dibandingkan dengan anak-anak kambing yang banyak tuh..
lagi kejap kalau kami yang kuar kan...

takkan lari kerusi meja yang korang cop tuh...
kptm kan kaya...

kot la lambat..
bukan k..
lecturer diorang tak sampai lagik...
and kelas kami nih lak abis awai..
(selalunya macam tuh la)

grrrrrr
bikin hot jek...
aku dulu pun, penah junior jugak..
boleh jek aku tunggu senior-senior aku yang cun and hensem tuh kuar dari kelas dulu..
then aku baru masuk....

bapak sedey !!!
sungguh tak bertamadun...
(see saffa makin emo)

sombong tuh belakang kira la..
sebab dah biasa dengan junior yang sombong...
yang tuh boleh dikira lagik...
sebab saffa boleh fikir positif...
mungkin diorang segan nak tegur senior..
sebab saffa dulu macam tuh jugak... ^_^

tapi kalau kurang aja memang tak leh blah laaa~~

pandang senior macam tak puas hati..
macam nak makan...
mata diorang langsung tak menunjukkan kemesraan...

grrrrrrrrrrrr (!)
_____

kalau ko bajet ko tuh besar sangat..
ko sambung kptm jugak..

kalau bajet ko tuh mulut dah abis power...
ko tetap duduk kptm jugak...

kita sama taraf je k...
so plz la jangan nak bajet hot or cool gitu..
_____

kami nih senior takda lak nak kurang aja bagai...
sengeh jek..
gelak jek..
tengok perangai korang yang huhahuhahuha tuh..
sebab at least la kan...
tengok korang, buat kami terkenang masa kami mula-mula masuk kptm dulu..

skema bagai..
bawak fail ke hulu ke hilir..
bawak beg skola BG or BUM...
pakai kasut bersarung + berstoking...
tak penah lupa pakai id card..

tapi aku tak penah kurang aja dengan senior..
senior yang aku kenai, aku tegur..
senior yang aku tak kenai, aku senyum or tunduk kepala bila nak jalan depan..

well, sejaat-jaat aku...
aku tetap tau hormat orang lebih tua..
sebab mak bapak opah aku aja..
tibai aku kalau aku kurang aja...

tak kira la umur or pangkat lebih tinggi...
bukannya aku nak mintak dihormati..
aku tau aku nih muka budak-budak...
tak layak nak dihormati..
tapi at least jgn la kurang aja sangat...
kan?
_____

in addition, in take JULY 2011 nih macam tak da budi bahasa, budi pekerti..
takda adab sopan...

batch 2010 jugak yang terbaik..
geng Afif, Wazien, Daus Tahir, Ria, Wanchai, Shida Raihanah and etc..
tak larat nak taip nama korang kat sini..
walaupun tak disebut tapi wajah-wajah korang yang selalu bagi senyuman manis tuh tetap lekat dihati..

k bai... (!)

too beee continueeee ~~~~

notes : sapa yang terasa pedas, means dia terasa cili yang aku tabur dalam entry nih.... ^_^

TerimaKasih SuDi BacA

4 comments:

AL AZRUL said...

zman skrg...
mcm dh tk de dah... JUNIOR dgn SENIOR ni.... diorang anggap sme je... :-(

Famili Ceria said...

wow...ada nama aku...ermm..memang junior la ni dok kalot pasaipa tak tau...ada pompuan yang besaq2 sikit tue(pakai spek), ada ka patot buka pintu pastu bagitau "kami ada kelas"...padahal tak cukup sejam lagi pun..lecturer depa pon tak mai lagi...memang hangin btoi..

cik.saffa.here.with.love. said...

hahahah !
akak bengang sgt...
tiap kali depa duk kalut2 nak exchanged kelas...
akak sound direct jek kat depan muka depa... huh!

cik.saffa.here.with.love. said...

well iqlam, aku dah start jd singa lapar la skrg... sbb tak puas hati punya pasai..
aku dulu reti lak nak horma senior, tapi budak2 zaman skrg, lgsung tak reti nak hormat senior...