Friday, July 22, 2011

blajo mano? tingkatan tigo ko?



dah nak abis pun cuti mid-sem aku..
aku abiskan cuti kali nih dengan ganti posa and tengok drama korea sampai abis...

ala drama yang tajuk "my girlfriend is gumiho" tuh..

alhumdulillah abis jugak tengok citer tuh...
and alhamdulillah jugak, aku dah abis study QMT II yang agak susah bagi aku untuk sem 5 nih..

bagi aku paper QMT II nih macam paper killer lah..
demi Allah susah..
sbb aku tak reti nak beza kehendak soalan...
minta-minta lah aku lepas paper nih with flying color..

oke cukup intro.. !

petang tadi macam biasa.
aku dengan kak yana akan jalan-jalan petang sambil pegi medan beli makan malam...
tengah kami duk syok sembang...

aku = cakap luar (means kL + kedah)
kak yana = kecek klate lah !

kebetulan sebelah kami ada sorang pakcik..
mungkin dah lama dia duk pasang tinge dengar kami duk sembang kot..
tetiba dia tegur...

pakcik : blajo lagi ko? (dialek klate)

aku and kak yana : errrrr a'ah..

pakcik : blajo mano?

aku and kak yana : errrr (senyap pandang sama sendiri, taktau nak jawab apa.. kang kata kat kolej, stgi dia tnya byk lak... mls lak nak melayan)

pakcik : (dengan muka yang agak tak puas hati) blajo mano? tingkatan 3 ko?

(kami dengan muka yang tahan gelak, kami pun jawab)

" errrrr a'ah kami skola lagik "

agak-agak pakcik tuh dah hilang dari pandangan kami...
kami pun start mengumpat...

apa da pakcik tuh, dikatanya kami nih tingkatan 3..
kami nih muka muda ek?
awet muda ek....
(perasan la kejap)

sebenarnya takda motif pun aku nak citer sumer nih kat korang...
tapi terasa benda nih lucu bagi aku..

aku nih pegi la kat mana pun, orang akan cakap..
aku form 3, 4 or 5....

FYI aku dah umo 20.. and kak yana dah 20+++...

muka kami and perwatakan kami nih budak-budak kah???
or budak-budak sekarang yang terober hormon sampai terlebih mature dari kami yang dah 20-an nih?

errrr.... konfius konfius.... korang penah kena macam nih x?

TerimaKasih SuDi BacA

4 comments:

muz said...

umo awak berapa?
3 tahun ke?


wooo terlebih muda ne....hehe

adlina said...

haha saye pon penah alami benda yg sama!!

Muhd Fadil said...

umur atuk berapa?

12 tahun. hahahaaha

cik.saffa.here.with.love. said...

up ckit la... sebab atot kn atot sy... ^^,