Sunday, October 16, 2011

opsss !

assalamualaikum...
selamat petang warga bloggers !

oke kat sini nak disertakan a few things that very annoying me today ^^

1st !

marah !

marah hanya utk 3minit... lepas sume amarah... so lega laa....

2nd !

belagak !

sowie aku bukan belagak... tapi skrg ko nampak aku macam belagak tapi sebenarnya tak oke.. tapi aku mementingkan kebersihan.. mungkin sekarang ko jadikan isu aku belagak nih.. tapi cuba ko lak yg ada sifat or ada mata aku yang tak suka tengok benda kotor.. or ko yang duduk ditempat aku...

FYI
aku tak belagak oke? tapi aku pendam dah lama... kenapa baru skrg nak kecoh-kecoh.. and dgn sesedap rasa kata aku nih baru jadi leader dah blagak... tak kira lak before-before nih, aku and akak aku yang juga bukan ketua mengamuk sebab benda yang sama... kenapa lak isu ketua umah lak jadi isu? bukan sekali dua aku post pasal hal rumah... banyak kali kot.. tapi kenapa baru sekarang kau nak terasa lak? sebelum nih tak da lak? dah berjuta kali kot, aku post hal umah kat FB kenapa hal nih lak jadi isu? =.=" (tapaham)

3rd !

senyap !

aku kemas umah tengah malam buta, masa sumer org dah tido... tak da sapa tau sapa yang kemas umah kecuali budak-budak bilik aku... tau-tau bangun esok pagi umah dah kemas.. aku tak menunjuk.. mengemas then suh sumer orang tengok aku mengemas... tak da oke?

4th !

mengungkit !

sumer orang blh mengungkit apa yang diorg buat...
even aku pun mampu... tapi aku lebeh prefer senyap... duduk je dalam bilik.... ngadap muvee hari-hari..
bila aku start mengungkit sekali... maka itulah ungkitan aku...

5th !

bermulot laser... !

yeaahhh ! aku bermulot laser.. aku senyap lama... tapi jangan sampai aku buka mulot then cakap benda yang aku dah perhati lama...

bak kata bonda aku pada aku.. "along tuh ibarat gunung berapi"
malas nak translate... sila  paham-paham sendiri... ^^

6th !

tak suka cari gadoh dengan orang.. !

aku buat hal aku... hari-hari aku duk jadi jerok dalam bilik... tolong la jangan sampai aku nak bergadoh dengan korang.. aku marah sgt tuh sbb aku suka tengok kekemasan.. kalau korang tak da mata macam aku.. fine fine fine laaa...

korang nak duduk umah sewa nih sampai bila-bila pun tak pa... aku tak kesah... tapi jangan la kenjah umah... cian kat kawan aku yang kemas umah... tu je yang aku nak sebenarnya T_T

tapi kan tak da guna jugak aku cakap... 
takpela... sumer orang suh aku bersabar...
kita layankan aje.... ^^,

the end...
moral of the story : bonda kata anak orang... jangan disibukkan...

TerimaKasih SuDi BacA

5 comments: