Friday, September 23, 2011

craving of ........



assalamualaikum readers !

oke harinih cik saffa nak story mory pasai makanan?

iklan sebentar !

apa?!! bila tengok cik saffa ngn bestfren saffa korang terus tak lalu makan?
kalau korang tak lalu makan, tu masalah anak tekak korang yang tak leh tengok orang berbaik..
korang memang suka tengok orang bergadohkan?
tolonglah jangan nak laga-lagakan sesama umat manusia...
tak baik..
berdosa tau !

iklan abis...
tapi too be continue...

bhahahahahahahaah !
geli tekak aku bila aku dah start bersyarahan macam ustazah...

oke pengenalan diatas tak da kena ngena utk yg hidup ataupun yg mati
kalau ada sesapa yang terasa tuh..
"apa ke neraka?!!!" <<<--- sila rujuk google translate !

back to the title..

beberapa hari lepas...
cik saffa craving of nasik ulam cikgu dekat dengan masjid Muhammadi, Kelantan..
hari-hari cik saffa duk buat muka innocent depan bestfren cik saffa, minta dia temankan cik saffa gi makan kat situ..
tapi dia sokmo busy ngn paper work bagai..
nak ajak orang lain, nanti banyak bunyi lak..
antara bunyi-bunyinyer...
"penat lah nak gi makan kat sana kena jalan jauh laaaaa"
"tak makan budu lah"
"gap tak panjang laaaa"

sebab cacing-cacing dalam perut cik saffa duk minta jugak cik saffa menjamu mereka-mereka dengan nasik ulam..
cik saffa makan je nasik ulam kat cherita cafe depan kolej
orang kata buat lepas celah gigi

antara dishes lunch kami


ha amekkaw !
kecur liur ke?????

setengah jam kemudian......

taaaa ddaaaa !


licin !
tinggal tisu dengan pinggan je..
memang craving betoi cik saffa !

total semua including air
cuma RM11.50
untuk dua orang makan..
murah kan?

iklan lagi...

ongkos kat kelantan memang murah..
sesuai lah orang kampong macam cik saffa nih survive kat sini
eh bukan merendah diri
nnt ada lak bebudak yang tak puas hati dengan cik saffa yang kata cik saffa nih belagak kebandaran sedangkan cuma dasar budak kampong je..
hehehehehehehehehe~~

minta maaf la yek kalau entry kali nih banyak ayat menyindir
tak tersengajakan...!

ku fikirin suda berakhir ributnya, rupanya makin bertambah..
gamaknya mereka semakin holy gitu ^^,

the endddd ~~~


TerimaKasih SuDi BacA

2 comments:

halila Ibrahim said...

Memang akak selalu dengar org kata kat Kelantan murah .., tp .. bila kak pergi biasa jer harga .. sama jugak ..

the choco_lady said...

tapi semahal kL la..
kalau org kL dtg sini musty ckp murah..
kalau pndai cari tempat, dpt le yg murah tu...