Saturday, July 9, 2011

bersih ?? apakah itu ??



selamat tengahari bloggerz !
dah lunch?

bagi yang belum lunch tuh, buat entry saffa and entry incik micosey nih sebagai hidangan tengahari anda yek...

tengah berbw tadi..
dengan niat saffa akan terjumpa dengan mana-mana blog yang buat entry sal BERSIH..
alhumdulillah saffa jumpa..

ok jom kita berpolitik sebentar...

[ kat sini tak da review sal BERSIH kalau nak baca review tuh, sila la ke blog INCIK MICOSEY oke? sila klik sini ---->> BERSIH ]

ok ni pendapat saffa

actually, saffa sedikit heran dengan segala mogok yang BERSIH cuba lakukan..

jujur dari hati..
saffa rasa tindakan diorang nih macam tak masok akai..
no offense k...

menyusahkan orang balik.. !!

obviously..
disebabkan diorang, malaysia jd macam INDONESIA or THAILAND..

HURU-HARA MALAYSIA KORANG TAU TAK?
KORANG DAH BURUKKAN NAMA BAIK MALAYSIA DI MATA DUNIA TAU TAK?
KORANG DAH BURUKKAN, NANTI KORANG NAK TOLONG "BERSIH"KAN KE?

SO CAN I ASK PENYOKONG BERSIH TERSEBUT..
APA YANG KORANG CUBA BUKTIKAN?

ok saffa dah emo..

just takut bila jadi macamnih, nnt senang lenang pihak luar masuk campur...

uish !
saya nak jadi warganegara malaysia yang bebas dan merdeka sampai saya hembus nafas terakhir...

so tolong lah be responsible sikit...

ok cukup meraban...
actually takut dan sedikit cuak la dengan penyokong BERSIH..
termasok dak kelas saffa...
memang obviously nampak sgt dia tuh sokong apa yg BERSIH nih buat..

nampak sgt benda yang diorang buat tuh salah sebab dah huru hara kan malaysia..
tindakan tuh baguskah?

mungkin kerajaan salah sebab tak luluskan apa yang diorang cuba nak lakukan..
tapi pada mata saffa sekarang..
apa yang diorang buat tuh, lagi teramat lah salah sebab dah susahkan banyak pihak...

sebagai orang ISLAM, kita kan dituntut utk mengikut peraturan..
so, kita kan warganegara Malaysia..
yang dah bersumpah akan mengikut undang-undang MALAYSIA..
so kenapa nak langgar jugak..
MALAYSIA KAN DEMOKRASI..

kalau dah tergedik-gedik nak buat jugak..
kan PM dah kata, mogok korang akan dilaksanakan..
tapi tunggu lepas pilihan raya SARAWAK..

TUNGGU JELA (!)

korang ingat mogok nih bagi good impression ke?
give bad impression tau tak?
rugi laaaa~~~

setuju tak dengan apa yang saffa cakap nih?

oke saffa selitkan sikit gamba penyokong BERSIH yang saffa curik dari mr.google


pssttt !! takmo suka kaler kuning lagik huh !! =.="

TerimaKasih SuDi BacA

2 comments:

micosey said...

thanks tag blog saya di sini .. :)

cik.saffa.here.with.love. said...

ur most welcome !