Saturday, June 11, 2011

bertemu jodoh?



with nazmi.. my bestbest fren (!)
and a good listener (!)

bertolak dari rumah ke kenduri mama pukul 5 petang..
memang sengal la an...

kuar rumah lambat kira ok lagi...
tapi yang tak tahannyer (!)

kami terlekat dalam jam otw nak gi Pasir Puteh..
lepas tuh kami SESAT (!)

peerrrhhh (!)
terbaek (!)

selamat sampai rumah mama pukul 7 suku..
memang power la datang makan kenduri time maghrib T_T

saffa sertakan sikit gamba-gamba hak milik pengantin..

psssttt (!)
pengantin dah tak da, dah tukar pakai baju tshirt dengan kain pelikat and kain batik..
dah start basuh periuk and kemas kerusi..
dah start angkat periuk and panaskan lauk yg tak abis..

boleh x, masa saffa kawen nnt..
lepas kenduri nak duduk rehat tengok tv jek..
takmo angkat periuk, basuh periuk or angkat kerusi, susun kerusi?
hehehehhe ^_^


kek (!)
secret recipe..


pelamin pengantin (!)
tema ?
putih purple (!)
shantek (!)
t nak buat mcmnih jugak boleh?


kak nurul and umaira (!)
umaira yg sgt comel (!)
sumer org adore her (!)

ok skrg time masa saat jam minit kita pose dengan pelamin pengantin (!)

baby pieja (!)


kak nurul (!)

last but not least (!)


me (!)

learning something at the weeding..

mama suruh kitaorg pegi cabut satu bunga pahar kat tepi pelamin..
mama kata lagi..
sapa yang cabut bunga pahar dulu, dia lah yang bertemu jodoh dulu..
maybe ni adat orang kelantan kot..

erk (!)
the truth story (!)
aku yang dapat cabut bunga pahang tuh dengan senang sekali...
kak nurul lak susah nak cabut..

so, aku lah yang bertemu dengan jodoh aku dulu..
sapa la agak-agaknya...
excited nak tau..

erk (!)
gedik la ko saffa (!)
siyes sgt sgt sgt gedik (!)

lantak arrrr (!)
aku gedik tak kacau orang kk...

hehehehehe ^_^
end of the story..

bak kata anonymous: cabut bunga pahar bukan adat.. ok~ my bad.. (!) buta adat.. (!)

TerimaKasih SuDi BacA

5 comments:

Famili Ceria said...

mana buleh ada pelamin...dosa tau...-AFIF

cik.saffa.here.with.love. said...

hahahahah (!) tak kira laaaa.. nak gak pelamin... ^_^

Anonymous said...

Bunga Pahar la syg..........
Lagi satu, tu bukan adat, saje suka2 aje......

CintaKhadijah said...

sy disini! :P

cik.saffa.here.with.love. said...

heeee~~
nampak sgt saffa nih sgt2 la buta adat2 kawen.. baru skrg nak berjinak-jinak..