Sunday, May 8, 2011

tak suka tak suka !!

selamat malam bloggers..!

kalau malas nak baca karangan, better pangkah trus..
just tekan ctrl-w ok?
tekan serentak..

malam nih saffa cuma nak share something yang tak penting pun..
tapi ini adalah pendapat !

ampa suka tak bila kawan-kawan ampa kat facebook letak nama dan profile picture yang memang completely, confirmly, absolutely ampa takkan kenai ??

cth: hagimaru ke shin chan ke. nih contoh jek.

well, saffa takkan marah kalau bila ditanya.
then dia jawab macam budak darjah 1 jawab soalan.
tapi contoh cara dia jawab . . . . . .

saffa: sapa nih?
tauke bean: tak kenai ke?

saffa dah mula nak hot nih.

saffa: kalau kenai takda tanya la.
tauke bean: takkan tak cam muka?

erkkk..!! gamba pun dia letak gamba kacang botol.

in addition lah kan.

  • case 1

kalau perempuan yang buat macamnih la kan.

dulo-dulo zaman skola bukan main bertudung. pastuh bila dah makin besar nih, dia pun dah free hair. no offense. bukan nak ngutuk yek. tapi kan kalau dah berubah tuh, bgtau jela bila dah ditanya. ini tak, boleh buat main-main lak. saffa bukan nak marah ampa free hair ke nak bolat dalam fb ke [tapi jangan la macam tuh sekali], saffa tak kesah sebab tu diri masing-masing. tapi jangan la main-main bila membe kome yang sorang nih tak kenai.

[dah la saffa ni short-term memory punya otak]

saffa: nih sapa ek? tak bape nak cam la.
cik tuna: tak cam macamana tuh? hikhikhik

[agaknya dia nak suh aku describe perubahan dia kot yang telah membuat aku tak dapat nak cam dia kot]

dalam hati saffa lak troih berleter lah..
"minah nih nak aku sebut dengan ayat pedas ka dengan lemah lembut ??"

last2 story, maleh eh aku nak layan kome. orang siyes tak kenai la ngek.

so, saffa pun offline.

dah la nama pun cik tuna. gamba lak bukan main vogue lagi. mana la aku nak kenai ang.

ok tuh girl-girl..

  • case 2
yang lelaki lak.

ok fine kalau tak nak letak gamba sendiri dalam fb.
bak satu quote nih "mak saya marah tayang muka kat fb".

tapi bila saffa tanya..

saffa: sapa nih ek? tak kenai.
tuan tanah: tak kenai ka?
saffa: kalau kenai tak da cheQ tanya..
tuan tanah: tengah buat pa tuh?
saffa: errr on9 lah..
tuan tanah: dah ada bf ke belum nih?
saffa: errrkk ?! (saffa offline)

bajet nak ngayat.
saffa pun check info.
eh orang kampung aku.
budak lagi nih.
aku nih pangkat kakak dia kot.

and
macam-macam lagi lah.
malas nak sebut.

the big issues here.
pada sapa-sapa yang terasa tuh, sila sila buang habits nih.

kalau kome tak confident nak bgtau sapa diri kome tuh.
baik tak payah bersosial, communicate.

when people ask, just answer it.
jadi macam / ala-ala artis yang baru nak femes.
ok ?

jangan nak menggedik.
dun like it.
tak suka tak suka !!!

TerimaKasih SuDi BacA

4 comments:

azwa said...

HAHA . suke entry niy ! menarik . dahh kalau tak ltk nme sndri kat fb , takyah add or takyah approve . kan kan ? (:

cik.saffa.here.with.love. said...

like i said td.. mutual fren is org kmpung..
kalau kita tak approve, nnt diktakan sumbong..

another one, kita ada fb dari fom 5 ag. dah add ramai kwn skola. skrg dah 4thn guna fb. people change tp fb tak berubah. mula2 add fren kita kenai, then after 4 years wht hapen?

xray(jgn kata xkenai..haha) said...

oii....agak2 la nk kata tu...apa budak2??!ak dh besa k...

hahahaha...hadoiihh..ada gak bdk yg nk ngort kak ku nih...hihi

cik.saffa.here.with.love. said...

adik akak msti lah akak kenai..
ang baru tau ka?
sedangkan ang jalan ngn akak pun org kta kita kapel.. so wat?