Monday, April 25, 2011

tanda-tanda boyfie dah bored [just sharing]

saja terasa macam share something dgn reader..

tanda-tanda lelaki dah busan dengan ampa..

  1. lambat balas msg.. masa mula-mula kenai dulo, boleh dikatakan 24/7 nak msg ngn ampa. kalau lambat balas teroih misscall.. or marah-marah..
  2. masa mula-mula kenai, 24/7 nak bergayut dengan ampa. sampai kita nih perempuan naik rimas. sampai duit elaun habis beli topup je. daripada elok-elok guna no prepaid pi tukar no line sebab dia nak call 24/7. tapi bila dia dah bosan, ampa col pun dia payah nak angkat. dia nak call dalam sekali sehari pun payah. pastuh ada jek benda nak dijadikan bahan. alasan dia, hp tinggal kat atas, hp tgh cas and macam2 lah.
  3. masa mula-mula kenai, bukan main galak lagi duk rancang nak kawen awai la. berangan macam-macam la.. tapi bila dah lama kenai, bila kami orang perempuan sebut nak kawen awai sebab takmo hidup tunggang langgang macam nih. macam-macam la alasan dia bagi. Girl just nak planning jek. masa mula-mula kenai kami mana nak ready bincang hal-hal kawen, bila dah lama kenai baru lah ada keyakinan sikit. adat lahh..
kalau dah tahu dari awai lagi awak lelaki nak buat kami perempuan macamnih..
jangan la masa nak ngayat tuh macam-macam sangat..
romantik segala..
tapi bila hubungan tuh dah cecah setahun..
mana sumer perkara tuh?
kadang-kadang sampai tiap-tiap minggu nak bergaduh..
aik bukan ke dulo bukan main romantik segala?
kami perempuan nih, stick to one..
awak lelaki boleh kawin 4..
so, macamner burok pun awak..
kalau kami dah stick to one..
yang tuh jela yang kami akan hidup bersama sampai bila-bila..
kuasa talak pun ada pada lelaki..
so, lelaki jangan la cepat fed up dengan sikap perempuan..
sebab hati perempuan nih macam kerak nasi jek..
dah takmo berleter lagi..
penat..!

note: takda kena ngena dengan yang hidup or yang dah pegi..
just cik miezah nih bagi aku idea untuk menulis pada entry yg nih...
jom terjah blog cik miezah..

TerimaKasih SuDi BacA

6 comments:

MiSs FeRRaRi said...

aik, cam ada experience jer? huhuhu

cik.saffa.here.with.love. said...

hehehehehe~~
of cos..!!

fLy_AwAy said...

hati kite lagi lembut dari wanita taw. auw auw auw ~ ahahaha :P

cik.saffa.here.with.love. said...

iye...
nape tak bgtaw kat mak siang-siang.. auuuww..!

nelly said...

sanagt setuju ..
T__T

cik.saffa.here.with.love. said...

sedey an??.... jom kita buat alumni la mcm nih..