Saturday, April 23, 2011

hai. nama saya, may ming.

ok saffa nak story-mory ckit.
saffa penah ada kucing.
kucing nih mix siam and parsi.
saffa jumpa dia kat tepi jalan jek.
dia ikut saffa balik umah.
dia jugak sangat-sangat lah manja tapi sedikit garang yek.

hai. nama saya may ming.
saya sempat tinggal dengan tuan saya, cik.saffanizam selama dua minggu.


saya suka gerak tuan saya bangun pagi-pagi.
psstt..! tuan saya nih payah bangun pagi au.
tapi an, kalau saya gigit kaki dia or jilat kaki dia, dia mesti bangun.


saya suka hazim.
hazim nih pakwe cik.saffanizam.
saya suka hazim sebab hazim baik.
tuan saya kan, sangat-sangat garang.
dia suka arah-arah saya.
itu jangan, ini jangan.
so, saya suka manja-manja dengan hazim.
sampai cik.saffa jeles...


saya jugak an, suka follow tuan saya.
dia ke dapur, saya ikut.
dia nak gi kedai apek beli barang.
saya ikut jugak.


saya suka mandi.
saya tak penah bising-bising bila tuan saya bagi saya mandi.


sebab tuan saya nih garang sangat..
so, saya pun terpaksa lah dengar cakap dia.


port tido paling best..!
kat kaki tuan saya lah..
tapi kan, bila tuan saya gerak-gerak kaki dia..
saya akan geget kaki dia..


saya suka bila cik.saffa ni terpekik-pekik panggil saya balik.
saya dengan malasnyer akan balik.
kalau saya malas nak jalan, saya menyahut jek balik.
nnt cik.saffa datang amik saya.

tiap-tiap petang..
saya suka lepak kat depan sliding door sambil tengok luar.
tengok anak-anak jiran main kat luar pagar.
tapi saya tak nak join, sebab budak-budak tu main kasar.

saya spoting.
saya tak kisah kalau ada kucing lain tumpang rumah saya.
or share makanan dengan saya.

tiap-tiap malam, saya akan tido bila cik.saffa tutup lampu.
lepas tuh, saya takkan berbunyi lagi.
saya cuma akan gerak cik.saffa esok pagi.
bila saya lapar dan nak uk-uk.
lepas tuh, saya kan sambung tido kat kaki cik.saffa.

nih kan, kucing aku yang 1st yang aku penah jaga kat kelate nih.
tapi aku sempat jaga dia dua minggu jek sebelum dia hilang.
sedih dan tragis kan...?
aku terkenang dia malam nih sebab may ming adalah kucing yang paling tak banyak kerenah..
well, aku sayang dia..
itu hakekat..!

TerimaKasih SuDi BacA

5 comments:

udie joe said...

ee..comel la kicing 2..haha

cik.saffa.here.with.love. said...

yes..! thx...! nice entry awk..

hazim said...

thats true...

nikeeya said...

gelinya kucing..bako jer..hi3

cik.saffa.here.with.love. said...

@nikeeya: uish...! jgn bako... kejam tuh....

@haziim: im only telling the truth story an...