Friday, April 13, 2012

slow-slow kayuh sampan

salam petang...

opah selalu kata hidup nih kita kena pelan-pelan kayuh..
pastuh opah jugak kata... (oke tolong penampo, saffa dah merapu)

tengok tajuk pun dah macam nak berfalsafah tapi actually bukan nak berfalsafah pun..
just nak share life sejak dua tiga saat nih...

iklan 10 saat jap..
sekarang tengah lepak minum2 dengan zaid yang sengal and hizam yang tersayang di hentian kajang..
(nak jugak sebut nama boyfie dia.. haaaddttuii)
sapa mau join sila sila tapi bayar ayor sendirian berhad oke?

sekarang nih dah bergelar penganggur terhormat..
gamble cari keja macam nak patah pinggang..

nak cari keja yang gaji masyuk susah jugak tau tak?!
takkan nak kerja pasaraya sampai kahwin kot?!
takkan nak kerja kedai makan sampai tua kot?!
takkan nak bla bla bla bla bla...
(mula nak merapu la tuh !)

nih nak bgtau...
hari-hari duit minyak moto kuar macam ayor...
nasib baik la duit belanja ada la cikit-cikit..

kalau tak, tak bergerak la moto adnan sempit si hizam tuh..
kalau tak, susah la nak gi interview sana sini..
tapi demi niat yang nak bantu keluarga and nak buktikan pada family sebenarnya aku boleh survive on my own...
duit letak tepi jap.. just focus on my aim dulo..

alhumdulillah, dua tiga hari nih interview macam hujan petang-petang di kampung ku terchinta, Selama Perak tuh... (oke saffa promote kampung)

when talk about my village? it will reminds me to my opah ! 
(english aku macam teruk aje) 
opah... apple rindu sangat kat opah... opah jangan sedih-sedih tau.. apple akan col opah hari-hari, tiap-tiap bulan kalau rezeki lebih apple balik jenguk opah.. T.T
(huuuu taching tachingggg... nak ngis..)
Guys, doakan rezeki saffa murah sangat-sangat...
moga-moga saffa ngn hizam dapat kerja ditempat kerja yang sama dengan gaji yang masyuk...
aaaamiiinn ~~!

oke done 1st entry lepas berbulan tak update blog sbb busy ngn student's life..
nanti  saffa update ag...
culater !! 

TerimaKasih SuDi BacA

No comments: