Sunday, April 22, 2012

1week past away !


oke proceed !

to be truth and i'm only telling you the only truth...

bergelar trainer TM tersgt la terasa azab sebagai pekerja TM..
siyesly nak jadi salah satu drpd ahli keluarga TM bukan senang tau..

tak tipu tau !!
sumpah tak tipu...

for those yang ada big problems with english...
i'm telling you lah, u better dont dream to be in this field...

even saffa yang english just good-good pun terasa diri macam tak layak...
siap pegi MPH gi beli buku english SPM oke?
then beli dictionary just to make sure that my english is Excellent..

memang la time SPM dulu english saffa dapat A2..
tapi kekadang terbelit jugak lidah eden nak speaking ala-ala minah saleh celup yang comey nih...
*dush dushh ! saffa perasan comey lak !

walaupun saffa senang sgt dapat tawaran as customer service representative TM..
tp siyesly la saffa cakap, nak kekal kerja nih macam-macam ujian and assessment yang saffa kena jawab everyday !

and and and...
everybody in my class is very good in english...
*deep siighh !

saffa kena belajar banyak pasal soft skill, ajar lidah biar jadi lembut sikit nak bercakap dengan customer and etc etc etc...
(dah jadi macam over ayu aje sekarang.... wa cakap tarak brutal macam dulo-dulo tau !)

from this field baru lah saffa tau, kita sebagai pengguna product and service TM nih kadang-kadang-kan, kita kuat sangat merungut..
senang cakap manja terlebih...
semua orang nak makan suap aje~~~
usaha tarak !! :P

contoh situasi... (ini contoh oke? tak da kena ngena antara yang idop dengan yang mati)

manual tentang simcard pun kita takmo baca..
sumer nak tny org ja.. sumer nak ikut org ja.. sumer nak org tlg tunjuk aje..
sumer nak tefon Call Center aje...
even PUK kod pun nak tny center..
padahal kod tuh ada ja kat blakang kad simcard yang kita beli tuh..
everytime beli simcard baru, card yang diberi sekali tuh, kita mesti buang..
bukan nak simpan.. aiiigggooo~~!!
(nasib baik aku tidak tergolong dalamm golongan itu ^_^ )
tak reti langsung nak baca and fahami sendiri... ^^,

anda bagaimana?
TERASA-KAH atau TER-GOLONG?

hahahaha ! gurau aje...

alhumdulillah, seminggu suda berlalu...
minggu depan ada lagi training...
training utk sebulan yang akan datang pulak will be very tough !!

doakan saffa murah rezeki yang teramat sangat dalam bidang nih... amiinn~~!

walaupun out from course..
tapi hati yang ingin mencuba sesuatu yang baru nih tersgt la membuak-buak...

lagipun, sapa yang mau bagi training bergaji sebagai pekerja kan?
sebab tuh saffa amik cabaran nih..
sebab sangat berbaloi...

selain dari kerja, i get salary... !

done buat sementara waktu...
sudah abis mengarut !

will be update soon !



oke sila saffa nak ber-iklan kat sini...
jangan marah~~!
venue: Semua House at Masjid India ^^,

TerimaKasih SuDi BacA

No comments: